Mijn naam is Ingrid Molen

Ik was zo’n perfectionist die zichzelf tegenkwam. Hoe kan ik het een ander naar de zin maken, dat was een beetje de stand waar ik in stond. Mezelf aanpassen en op een tweede plan schuiven.  Mijn energie lekte weg en niemand werd er beter van ondanks al mijn inzet. Ik had het gevoel dat ik mezelf kwijt was. Hoe kan ik mezelf zijn als ik altijd bezig ben met een ander? En als ik voor mezelf kies, ben ik dan egoïstisch of zorg ik juist goed voor mezelf? Vragen waar ik inmiddels een antwoord op heb.

Ik vind het belangrijk om open en eerlijk te zijn. Misschien dat anderen me daarom puur noemen. Want ik wil verbinding maken, jou echt zien in wie je bent en waarin je helemaal jezelf mag zijn.

Over mezelf praten vond ik een beetje eng, maar ik voelde me bij jou meteen op mijn gemak. Het ging vanzelf.

Margreet

Wat ben jij lekker aards. 

Peter

Wat een goede en open vibes heb je in je praktijk. Heel fijn en er was zoveel vertrouwen.

Ineke

In deze tijd van hoge verwachtingen is, door de grote hoeveelheid dingen die we ‘moeten’ en wat we allemaal willen, goed voor jezelf zorgen een ware uitdaging. In mijn praktijk zie ik de gevolgen daarvan. En de worsteling als je niet kunt voldoen aan het ideaalplaatje door bijvoorbeeld burn-out, ziekte of grote levensveranderingen. En maar je best doen om perfect te zijn om dan toch te merken dat het niet lukt omdat perfectie oneindig is.

En ik heb het zelf ook meegemaakt, de worstelingen zelf ervaren.
Mezelf toestemming geven om ‘gewoon mezelf te zijn’, wat dus blijkbaar niet zo gewoon is, heeft voor veel verandering gezorgd. De druk van het ideaalplaatje is eraf. Me bewust worden van wat ìk belangrijk vindt en echte aandacht voor mezelf en mijn omgeving hebben. Mijn eigen waarde zien en beseffen dat die uit mij komt en niet uit wat een ander van mij denkt of vindt.

Toen ik stopte met alleen met anderen bezig te zijn en steeds meer mezelf werd, veranderde er van alles. Ik heb nu meer grip op mijn leven, rust in mijn hoofd en energie. Ik kan meer leven op de manier die bij mij past en waar ik me goed bij voel, dat geeft zelfvertrouwen. En nu mijn leven over mij gaat, kan ik ook beter voor anderen zijn. Wat een verademing.

In de natuur

is het ontladen en opladen tegelijk.

Ik ben graag buiten in het bos, de duinen of het strand. De natuur is belangrijk voor mij, ontladen en opladen tegelijk. En als er ergens een plek is waar je jezelf kan zijn, is dat wel daar. Je mag lekker gek doen. Tiptop gekleed of in je dagelijkse of oude kloffie, alles kan en niemand die er van op kijkt. Heerlijk.
En dan volop genieten van alles om me heen. Soms lukt het om de magie op foto vast te leggen.
Tijdens een coach sessie in het Heilooërbos kan je de helende energie van dit oude bos zelf ervaren. Het bos heeft vele bijzondere bomen en plekjes die de coaching ondersteunen.
Ik ontmoet je graag.
Hartegroet, Ingrid Molen

Meer over mijn achtergrond

Oorspronkelijk volgde ik een lerarenopleiding, waarbij de basis om jou te begeleiden in je ontwikkeling al is gelegd.
Nieuwsgierig naar hoe wij als mens in elkaar zitten, leerde ik verder.  Meer dan 20 jaar ben ik bezig met bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2012 heb ik een eigen praktijk. Ik heb vele opleidingen en trainingen gevolgd. Ik noem er een aantal.
Na in 2002 de 4-jarige opleiding Energetisch integraal therapeut te hebben afgerond, volgden het diploma Mindfulness based cognitieve therapie (2012) en certificaten voor onder meer stressbeheersing (2005), gelukskoffercoaching voor kinderen (2014),  Labyrintwerk (2022) en mensen in verandering (2021)

Wil je praktisch aan de slag?

12 + 8 =

Contact informatie

Ingrid Molen

Bel mij

06-4668 9690

Mail mij

coaching@memyselfiam.nl

Adres

Uiterwaardt 3,   1851 GH    Heiloo